bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ukusne teleće ćuftice u rerni

Ukusne teleće ćuftice u rerni

ZoritsaZoritsa
Početnik
666594k82
Ukusne teleće ćuftice u rerni
Fotografije: Zoritsa
1 / 2
19/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Idelane za svaki dan i povod"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Teleće mleveno meso se začinjava solju, biberom, origanom.

U njega se dodaje jaje umućeno sa pivom, usitnjen peršun, kiseli krastavčići isečeni na male kocke, usitnjena ljuta pparika (bez semenki), presovani čenovi belog luka i pečurke, prethodno očišćene i isečene na sitno.

Zamesi se dobro i ostavlja se na sobnoj temperaturi pola sata.

Nakon toga sa vlažnim ili namašćenim rukama se oblikuju srednje velike ćuftice, stavljaju se u posudu za pečenje sa papirom za pečenje blago namazanim uljem i zapeku se u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.

Mogu da se serviraju kakovkao osnovno jelo sa odgovarajućim garnirungom, tako i kao meze uz crno vino ili tamno pivo.

Prijatno i nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: