Pileće šnicle sa sosom od gorgonzole

27/12/2018
"Znamo bar 10 proverenih dijeta za mršavljeje, ali one nas uopšte ne zanimaju zato što danas jedemo piletinu sa gorgonzola sosom "
Priprema20 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano237
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 700 g, od buta
  • plavi sir - 100 g
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • maslac - za premazivanje
  • za marinadu
  • belo vino - 100 ml
  • soja sos - 3 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprike
  • čubar
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite šnicle. U dubokoj posudi pomešajte belo vino, soja sos, sok od limuna i začine. Stavite meso i ostavite u frižideru na jedan sat minimum.

Nakon toga pileće šnicle poređajte u namazanu vatrostalnu činiju. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.

Napravite sos, prvo rastopite plavi sir sa 3 supene kašike svežeg mleka na tihoj vatri. Dodajte pavlaku i mešajte dok se ne zgusne.

Sipajte na gotove šnicle i vratite u rernu još 15 minuta. Servirajte sa prilogom po vašoj želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar