Zečiji paprikaš sa lukom i belim vinom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Janija»Zečiji paprikaš sa lukom i belim vinom

Zečiji paprikaš sa lukom i belim vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Zečiji paprikaš sa lukom i belim vinom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
29/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Zečevi mogu da vole šaragrepu, ali zečijem paprikašu je potreban luk i belo vino - tako je najukusniji"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1/2 zeca
  • luk - 4 komada
  • beli luk - 1 velika glavica
  • belo vino - 1 šolja (može domaći Pamid ili roze)
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • biber - 10 zrna
  • paradajz pire - 5 kašika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zečije meso na porcije a luk na krupno. Sipajte ulje u šerpu i prvo zapržite meso, dodajte i luk, zapržite takođe zajedno.

Pospite alevom paprikom i sipajte vodu, ostavite da se krčka na laganoj ringli, nakon oko 20 minuta dodajte čenove belog luka, paradajz pire i zrna bibera.

Kada paprikaš provri sipajte i vino, kuvajte dok ne bude gotovo i željene gustine.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: