Domaća pileća pašteta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
524
883
03/01/2018
"Prefinjeno predjelo ili lagan doručak - sve je moguće postići sa našom ukusnom domaćom paštetom"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano875
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo pileće džigerice. Pileće meso operemo i isečemo na parčiće.

U posudu stavljamo džigerice i pileće meso i kuvamo oko pola sata u šerpi zajedno sa isečenom šargarepom, paprikom, lovorovim listovima i zrnima bibera.

Nakon što su gotovi vadimo kuglice bibera i lovorove listove i procedimo ostavljajući deo vode.

Sečemo mladi i beli luk i dinstamo ih u malo maslaca na tiganju.

U njih dodajemo džigerice, piletinu i dinstamo zajedno nekoliko minuta.

Začinjavamo oraščićem i solju.

Sve to stavljamo u blender, sipamo izdvojenu vodu i jednu šolju pavlaka za kuvanje i pasiramo dok ne bude glatko,

Gotovu pileću paštetu serviramo na kriški hleba.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar