Novogodišnja Doboš torta

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
478
375
Novogodišnja Doboš torta
Fotografije: Petya
1 / 2
15/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno135 min.
Porcije16
"Nova godina je dobrodošla, čekamo je sa nestrpljenjem i parčetom sočne Novogodišnje Doboš torte"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kora:

Od naznačenih namirnica umesite testo. Podelite ga na 6-7 loptica, koje zatim razvucite na kore debljine oko pola centimetra i prečnika oko 26 cm.

Kore pecite odvojeno u plehu koji ste posuli brašnom, u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni.

Priprema krema:

Umutite jaja sa 1 šoljom šećera i svežim mlekom. U smesu dodajte drugu šolju šećera, koju ste promešali sa brašnom.

Stavite smesu na vatru i mešajte dok se ne zgusne i ne izbije prvi mehur. Kada smesu skinete sa vatre, dodajte maslac i vanilu.

Sklapanje torte: Na tradicionalan način - kora, krem ... i završite kremom.

Gotovu tortu odozgo ukrasite orasima, krupno naseckanim ili mlevenim, zavisi od vašeg ukusa i pospite narendanu čokoladu.

Umesto da rendate čokoladu, možete je istopiti i od nje napraviti čokoladne ukrase, kojima ćete ukrasiti novogodišnju tortu. Ovde na scenu stupa vaša mašta :)

Tortu ostavite da odstoji najmanje 12 sati, kako bi bilo dovoljno vremena da kore upiju krem i da omekšaju. Ako volite sočnije torte, napravite malo više krema.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: