Kiseli kupus sa dimljenim rebrima

17/01/2019
"Mnogo ljubavi je uloženo u ovo jelo, ljubav i dimljena svinjska rebra "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano253
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • dimljena rebra - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • biber - prstohvat
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo kupus sitno, a rebra isečemo na posebne delove, svaki deo ima kost i meso.

Sipamo ulje u šerpu i dodajemo kupus, alevu papriku i sipamo vodu. Pokrijemo poklopcem i ostavimo da vri oko 30 minuta.

Dodajemo dimljena rebra i ostavljamo da se krčkaju još 30 minuta.

Operemo pirinač i ostavljamo da odstoji oko 10 minuta.

Ocedimo vodu od pirinča i sipamo u šerpu sa dimljenom alevom paprikom i biberom.

Kad pirinač bude polugotov, isključite ringlu i sipajte u pleh.

Pecite jelo dok ne ostane na masti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar