Šareni rolat sa slanim nadevom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
20/01/2019
"Perfektno predjelo, koje svi žele da probaju "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • ulje - 8 kašika
  • kisela pavlaka - 4 kašike
  • brašno - 8 kašika
  • prađak za pecivo - 1 kesica
  • sir - 3 kašike, narendan
  • ljutenica - 2 kašike
  • spanać - 2 kašike, prodinstan
  • so
  • za nadev
  • kačkavalj - 250 g,
  • sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • želatin - 1 komad
  • peršun
  • paprika - 2 komada, pečene, crvene
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belance od žumanaca. Umutite belance sa malo soli. Umutite žumanca, pa im dodajte ulje i pavlaku. Mešajte i dodajte brašno sa praškom za pecivo. Na kraju, dodajte belanca, uz pažljivo mešanje.

Podelite smesu na tri dela. Jednom delu dodajte sir, drugom ljutenicu i trećem spanać. Pleh za pečenje obložite papirom. Koristeći špriceve, u pleh stavljajte od sve tri mešavine zajedno jednu do druge. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi.

Izmešajte dve vrste sira, pavlaku, seckanu papriku i peršun. Dodajte prethodno natopljeni želatin, koji ste rastopili na pari. Promešajte i ostavite krem deset minuta u frižideru.

Zatim premažite kore kremom i namotajte ih u rolate. Ostavite ih u frižideru da se stegnu. Pre serviranja, rolate isecite na komade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar