Tortilja sa prazilukom i pečurkama

31/01/2019
"Tortilja na naš način, koju tradicionalno treba da serviramo sa domaćim crnim vinom "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Ugrevamo ulje u dubokom tiganju, sipamo krompir i pržimo 5-8 minuta, mešamo periodično.

Praziluk sečemo na krugove, pečurke i papriku na trake i dodajemo u prženi krompir. Pržimo još 5-6 minuta.

Umutimo jaja sa 2-3 supene kašike vode i u njih dodajemo rendani kačkavalj.

Posolimo i promešamo dok se dobro ne pomešaju. Sipamo na povrće u tiganj i pržimo, ne mešamo 5-6 minuta na tihoj vatri.

Na kraju jelo pečemo u rerni. Gotovu tortilju okrećemo na tanjir, isečemo na trouglove i serviramo.

P.S: Na slici je tortilja bez pečuraka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar