Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Domaći kavijar od glavoča

Domaći kavijar od glavoča

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaći kavijar od glavoča
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Odlično meze za dobro ohlađeno piće - da li ste zapisali recept"

Potrebni sastojci

  • kavijar - 1 supena kašika, od glavoča
  • beli luk - 1 čen
  • masnoća - 1 šolja ulja ili maslinovog ulja
  • beli biber - prstohvat
  • senf - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • voda - 2 - 3 supene kašike, vrela
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku čašu sa hladnom vodom stavljamo kavijar. Vodu menjamo nekoliko puta da bismo mogli da speremo so. Nakon toga procedimo kavijar i stavljamo u posudu za štapni mikser.

Stavljamo beli luk, biber, senf i 3-4 supene kašike masti. Mutimo štapnim mikserom, držimo ga na dnu i posle malo po malo dodajemo preostalu mast.

Dobijamo veoma gust kavijar, razredimo ga sa sokom od limuna i sa vrelom vodom - 2-3 supene kašike. Ostavljamo da bude gust po želji, ali nakon što odstoji u frižideru još više se zgusne.

Stavljamo u frižider da odstoji nekoliko sati i tek onda serviramo. Odgovara za meze uz dobro ohlađeno piće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: