Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Jagnjeća sarma po maminom receptu

Jagnjeća sarma po maminom receptu

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Početnik
13366
Jagnjeća sarma po maminom receptu
Fotografije: Yuliya Kenderlieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Recept iz starih notesa - ukus iz detinjstva"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća iznutrica - 1 kg (crna i bela džigerica)
  • pirinač - 2 šolje
  • mladi luk - 3 veze
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • biber - 1 supena kašika
  • nana - 1 supena kašika
  • so - 1/2 supene kašike
  • voda - 4 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite jagnjeću džigericu na kockice i sipajte u pleh. Isecite mladi luk sitno i dodajte u džigericu.

Stavite pirinač, sipajte vodu, dodajte biber, nanu, so i lepo promešajte da se ravnomerno začini.

Isecite maslac na kockice i poređajte odozgo, sipajte ulje.

Da se sarma ne bi sušila lepo zatvorite pleh aluminijumskom folijom. Pecite na 200 stepeni oko sat i po. Možete servirati sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: