Način pripreme
Kvasac pomešamo u mlakoj vodi sa šećerom i ostavljamo da nadođe. Od preostalih sastojaka zamesimo meko testo i ostavljamo na toplom da nadođe. Podelimo na 8 delova.
Od sedam napravimo lopte, u sredinu stavljamo izmrvljen sir i poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, jednu loptu stavljamo u centar pleha.
Poslednje testo delimo na dva dela i svaki razvijemo na malu, okruglu koru.
Stavljamo jednu na drugu, između namažemo uljem. Sečemo na 8 trouglova sa prorezom u sredini.
Vrh provlačimo odozgo na gore i oblikujemo list, poređamo između lopti.
Namažemo umućenim žumanca i 1 kašičicom šećera, zalepimo pahulice od belog testa, prirpemljenog od vode, soli i brašna.
Posipamo semenkama i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Serviramo pogaču toplu.