Kačamak sa krem sirom

28/02/2019
"Zamislite bakin kačamak, ali sa dodatkom krem sira - ne postoji ništa toliko ukusno, kažemo vam "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 150 g
  • voda - 1 l
  • svinjsko meso - 300 g
  • krem sir - 1 paket
  • sir - 300 g, izmrvljen
  • so
  • komadići svinjetine - prženi
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kockice i pržimo. 800 ml vode stavljamo da provri i posolimo. U preostalih 200 ml vode rastvorimo brašno, mešamo dobro.

Nakon što voda provri, dodajemo kukuruzno brašno, neprestano energično mešamo.

Dodajemo još soli ako je potrebno. Kad se kačamak zgusne isključimo ringlu. Dodajemo krem sir dok je kačamak još topao i ponovo energično promešamo.

Krem sir treba da se rastopi i svuda rasporedi. Serviramo tako što na tanjir sipamo od kačamak.

Odozgo posipamo mrvljenim sirom i prženim svinjskim mesom. Jedemo dok je još toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar