Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Empanada»Empanade sa lisnatim testom

Empanade sa lisnatim testom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Empanade sa lisnatim testom
Fotografije: marcheva14
1 / 2
03/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Obratite posebnu pažnju na ukusni nadev, za ostalo smo osigurali lisnato testo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g, teleće
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • zelene paprike - 1 komad
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • kajenski biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice, ljuspasta
  • biber - 1/2 kašičice
  • teleći bujon - 200 g
  • masline - 1/2 šolje zelene, sitno isečene
  • suvo grožđe - 1 supena kašika
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • lisnato testo - oko 2 do 3 paketa
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Dva ravna pleha, obložena papirom za pečenje.

1. Jaja kuvajte 10-12 minuta. Oljuštite i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.

2. U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan luk, dinstajte 1-2 minuta dok ne omekša i dodajte zelenu papriku, sitno iseckanu, dodajte i mleveno meso, mešajte dok ne dobijete mrvice. Nakon toga dodajte sve začine i kuvajte još 1-2 minuta.

Prelijte bujonom /oko 200 ml/ i ostavite na umerenoj-slaboj vatri, dok se tečnost potpuno ne apsorbuje. Skinite sa vatre i dodajte suvo gržđe, masline i jaja isečna na kockice. Posolite i pospite sveže mlevenim biberom. Ostavite da se potpuno ohladi.

3. Lisnato testo otvorite, razvucite oklagijom i velikim kalupom oko 12 cm i isecite krugove, ukupno 16-18 komada. U svaki krug stavite po jednu supenu kašiku hladnog nadeva, ivice testa namažite sa malo vode, prebacite testo i učvrstite prstima ili koristite viljušku.

Empanade namažite rastopljenim maslacem, ostavite na hladnom dok se ugreje rerna.

Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Napomena: Količina u receptima je velika - za oko 18 empanjada. Možete podeliti na pola.

Uprkos pravilima za korišćenje lisnatog testa, ponovo sam sakupila isečke, ohladila i razvukla da bih iskoristila nadev do kraja. Ne narasta baš dobro, ali lepo izgledaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: