Način pripreme
Krompir oljuštimo, operemo i isečemo na male komade. Luk sitno isečemo.
Šargarepu isečemo na kockice. Sušene vrganje operemo dobro i ocedimo.
Izmrvimo mleveno meso. U odgovarajućoj posudi ugrevamo ulje, stavljamo luk i šargarepu. Dinstamo ih zajedno. Dodajemo izmrvljeno mleveno meso i pržimo dok se ne propržimo.
Dodajemo sve to u krompir. Pržimo i njih malo. Nakon toga dodajemo so, alevu papriku, čubar i vodu. Kuvamo još 15 minuta.
Sve to stavljamo u odgovarajuću pleh. Dodajemo i vrganje. Promešamo malo da potonu. Ako je potrebno dodajemo još malo vode. Pečemo u rerni na oko 160-180 stepeni 40 minuta ili dok krompir ne postane dovoljno mek.
Pripremamo preliv na sledeći način: Zajedno mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu od jaja, kiselog mleka, svežeg mleka, brašna i sode bikarbone. Homogenu smesu razlivamo nekoliko minuta pre nego što izvadimo gotovo jelo iz rerne.
Kad preliv bude pečen, izrendamo kačkavalj odozgo i vratimo u isključenu, ali toplu rernu, da se kačkavalj rastopi.