Persijski kebap sa pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8878
3
06/03/2019
"Kulinarski biser Orijenta sada i na vašoj trepezi "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • voda - 3, 5 šolje
  • šafran - 1 kašičica
  • voda - 200 ml, vrela
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
  • za kebap
  • luk - 1 narendana glavica
  • mleveno meso - 250 g, teleće
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • univerzalni začin - persijski miks
  • cimet - 1 kašičica, u prahu
  • muskatni oraščić - 1 kašičica, mleveni
  • kardamon - 1 kašičica, u prahu
  • kumin - 1/2 kašičice, u prahu
  • za garnirung
  • čeri paradajz - 4 komada
  • paprika - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu šolju sam stavila kašičicu šafrana sa 200 ml vrele vode. U šerpu se stavljaju pirinač, voda i so po ukusu. Kuva se dok ne uvri voda. Deset minuta pre nego što sam sklonila sa ringle, stavila sam jednu malu krpu preko šerpe, sa krajevima krpe van šerpe, i poklopila sam poklopcem da potpuno uvri voda.

Procedila sam šafran kroz cediljku, tečnost od šafrana sam sipala u pirinač i dodala tri kašike ulja. Ostavite šerpu još 5 minuta na toploj ringli ali isključenoj.

Počinjemo da mesimo mleveno meso, tako što izrendamo glavicu crnog luka u 250 grama mlevenog mesa, dodajemo so, biber, kurkumu i na kraju persijski miks. Mleveno meso dobro umesimo.

Stavite malo ulja u jedan tiganj i rukama rasporedite mleveno meso preko celog dna tiganja, kao veliku ćufticu. Nakon što se blago zaprži špatulom ili nožem isecite mleveno meso na trake. Ispržite dobro sa obe strane. Nakon što je mleveno meso gotovo, ispržite paprike i paradajz.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar