bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Janija od povrća u tiganju

Janija od povrća u tiganju

ZoritsaZoritsa
Guru
6821124k263
Janija od povrća u tiganju
Fotografije: Zoritsa
1 / 2
06/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Da li da odemo po još hleba, jer dokle god gledamo ovaj sos, čistićemo tanjir"

Potrebni sastojci

  • boranija - 3 šolje
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 4 komada
  • bamija - 1 šaka
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad, crvena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • biber
  • so
  • kumin
  • ulje
  • čubar - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Boraniju i bamiju operemo, očistimo i isečemo. Patlidžan oljuštimo, isečemo na kockice i posolimo. Nakon 20 minuta ocedimo gorak sok.

Paprike očistimo od drške i semenki i isečemo. Luk i beli luk iseckamo. Paradajz oljuštimo i sitno izrendamo.

U duboki tiganj sa uljem dinstamo luk i beli luk. Čim omekša dodajemo boraniju, bamiju, paprike i kockice patlidžana. Pržimo kratko uz neprestano mešanje. Dodajemo alevu papriku, prelivamo sa malo vode i ostavljamo jelo da se dinsta na tihoj vatri.

Čim se sos zgusne dodajemo rendani paradajz.

Promešamo i kad ponovo provi dodajemo brašno, pomešano sa malo vode. Začinimo solju, kuminom i biberom.

Ako želimo da janija bude ređa, dodajemo dodatno toplu vodu ili bujon od povrća. Ostavljamo da se krčka na vatri još nekoliko minuta dok ne bude gotovo, na kraju začinimo čubrom ili peršunom (zavisi od ukusa).

Po želji možemo posuti domaće krupnije samlevenom ljutom crvenom paprikom prilikom serviranja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: