Bogat ovčarski paj

17/03/2019
"Retro, jednostavno i neopisivo ukusno - nemojte propustiti da probate naš bogati ovčarski paj "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Propržite mleveno meso u tiganju sa malo masti i izdrobite dobro. U međuvremenu isecite sitno povrće. Kad mleveno meso bude skoro gotovo, skinite sa vatre i odvojite višak masti.

Nemojte prati tiganj da biste pripremili povrće i začinili mast. Isecite sveže začine sitno i dodajte u tiganj. Kad povrće omekša i počinje da dobije boju vratite mleveno meso u tiganj i dodajte crveno vino i paradajz pire. Rastvorite teleći bujon u mlakoj vodi i dodajte u smesu, koliko da pokrije mleveno meso.

Dok čekate da tečnost ispari izgnječite skuvani krompir, dodajte u pire hladno sveže mleko i maslac, začinite solju i biberom.

Prebacijte jagnjetinu i povrće u pleh za pečenje i ravnomerno rasporedite odozgo krompir pire. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok paj ne dobije zlatnu koricu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar