bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Bogat ovčarski paj sa jagnjetinom

Bogat ovčarski paj sa jagnjetinom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Početnik
367122k47
Bogat ovčarski paj sa jagnjetinom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
17/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Retro, jednostavno i neopisivo ukusno - nemojte propustiti da probate naš bogati ovčarski paj"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • krompir - 4 - 5 komada
  • maslac - 30 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • koncetrat paradajza
  • ruzmarin - svež
  • origano - svež
  • so
  • biber
  • teleći bujon - 1 kockica
  • crno vino
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite mleveno meso u tiganju sa malo masti i izdrobite dobro. U međuvremenu isecite sitno povrće. Kad mleveno meso bude skoro gotovo, skinite sa vatre i odvojite višak masti.

Nemojte prati tiganj da biste pripremili povrće i začinili mast. Isecite sveže začine sitno i dodajte u tiganj. Kad povrće omekša i počinje da dobije boju vratite mleveno meso u tiganj i dodajte crveno vino i paradajz pire. Rastvorite teleći bujon u mlakoj vodi i dodajte u smesu, koliko da pokrije mleveno meso.

Dok čekate da tečnost ispari izgnječite skuvani krompir, dodajte u pire hladno sveže mleko i maslac, začinite solju i biberom.

Prebacijte jagnjetinu i povrće u pleh za pečenje i ravnomerno rasporedite odozgo krompir pire.

Pecite bogat ovčarski paj sa jagnjetinom u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobije zlatastu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: