Pileća leđa sa povrćem

26/03/2019
"Da li znate koja je najukusnija gozba sa pilećim leđima? Ova naravno "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileća leđa prelivamo vodom i kuvamo dok se ne stvori pena. Nakon toga odvojimo od kostiju.

Odvojeno meso, zajedno sa lukom, belim lukom i solju pržimo u ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajemo šargarepu i malo propžimo.

Dodajemo krompir, paprike, grašak, ljutu papriku i drške peršuna. Sipamo malo vode u kojoj su se kuvala leđa (nju koristimo do kraja kuvanja, ako ima potrebe za tečnošću). Dinstamo ispod poklopca.

Pet minuta pre nego što bude gotovo jelo dodajemo alevu papriku, paradajz, majčinu dušicu i čubar i dodajemo malo vode.

Ako je potrebno soli, dodajemo. Kad jelo bude gotovo sipamo uz neprestano mešanje kašu od brašna i vri oko 2 minuta.

Posipamo iseckanim listovima peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar