Slatko-kisela marinada sa đumbirom i estragonom

28/03/2019
"Šta god da pečete, prvo marinirajte u ovoj aromatičnoj marinadi - posle ćemo pričati "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano280
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • đumbir - od 2 - 3 cm koren
  • sok od limuna - sok od sveže isceđenog limuna
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • belo vino - 70 ml ili tamno pivo
  • estragon - 1 veza, strukovi
  • himalajska so
  • biber - po ukusu
  • beli luk - čen /po želji/
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i izrendajte parče đumbira u odgovarajućoj posudi. Dodajte sok od sveže isceđenog limuna.

Dodajte med, sirće, alevu papriku, maslinovo ulje. Promešajte uz pomoć žice. Pred kraj dodajte vino /pivo/.

Začinite solju i sveže samlevenim biberom. Probajte i procenite, ako je potrebno dodajte i smanjite neki od sastojaka. Pitanje ukusa i želja, da li slađe, slanije, ljuće.

Grančice estragona operite i isecite sitno i dodajte u marinadu.

Promešajte ponovo sve sastojke i kad počnete da marinirate marinadom, potopite komade mesa u marinadu i masirajte rukama.

Marinada je odgovarajuća za pileće meso - batake, krilca ili celo pile.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar