Bundeva pečena u seoskoj peći
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Bundeva pečena u seoskoj peći

Bundeva pečena u seoskoj peći

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Bundeva pečena u seoskoj peći
Fotografije: Bilyana Vladova
29/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
"Nećete naći ukusniju bundevu u celom svetu"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, violina
  • med - 6 - 7 kašika
  • šećer - 1 kašika, beli
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se iseče na pola po dužini i očisti se od semenki. Uvija se u aluminijumsku foliju.

Dobro je da je peć dobro upaljena i da se korisiti za pečenje mesa, ne samo bundeve. Peć je spremna kada unutrašnjost pobeli.

Prvo se stave posude sa mesom i tek na kraju se stavlja bundeva, a mogu i dunje po istom principu, ali da se ne seku. Peć se zatvara i sve se peče 7-8 sati.

Kada se otvori, bundeva je toliko ispečena da se raspada. Vadi se posuda i sklanja se folija. Preliva se obilno medom dok je još vruća.

Beli i smeđi šećer se pomešaju sa cimetom i njima se posipa bundeva. Med se nikad ne peče, ne vezano da li je bundeva u peći ili u rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: