Kaša od kiseljka

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/03/2019
"Prolećni izazov za sve kojima su dosadila teška jela "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g
  • so - 2 prstohvata
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 500 ml
  • maslac - 50 g
  • mladi luk - 1 veza
  • kiseljak - 3 - 4 šake
  • sir - 150 - 200 g
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U suvom tiganju sa dnom koje se ne lepi propržimo brašno na umerenoj vatri. Neprestano mešamo brašno da ne zagori. Brašno treba da promeni boju u bledobraon, tako se mirisi brašno pojačavaju i ono doboja miris pečenih orašastih plodova.

U dubokom tiganju ili šerpi rastopimo maslac sa uljem. Dodajemo sitno iseckan luk i kiseljak. Posolimo sa jednim prstohvatom soli, prstohvatom aleve paprike i malo bibera. Ringla treba da bude slaba, zeleni sastojci treba lepo da se dinstaju.

U posudi pomešamo brašno sa vodom i svežim mlekom. Većina ljudi voli da proprži brašno u ugrejanom maslacu, ali tako prilikom dodavanja tečnosti u smesi ostaju grudvice. Eto zašto je lepo da se brašno prethodno umuti žicom.

Nakon što rastvorimo brašno dodajemo sve u tiganj u kiseljak i luk. Pojačavamo vatru na umereno-jaku i uz neprestano mešanje čekamo da se kaša zgusne.

Pre nego što skinemo sa vatre dodajemo sir i osrale sastojke. Po želji možemo razbiti nekoliko jaja u jelo. Pravila sam i varijantu da u jelo razbijem nekoliko jaja, ne mešajući ih da bi ostala cela (poširana).

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar