Ljuti sudžuci od ovčijeg mesa
Люти суджуци от овче месо
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Sudžuk»Ljuti sudžuci od ovčijeg mesa

Ljuti sudžuci od ovčijeg mesa

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k1167k372
Ljuti sudžuci od ovčijeg mesa
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
31/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
1
"Ovo je najbolje meze za domaće crno vino, pikantno i sa karakterističnim ukusom i mirisom"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 1 kg, sa mašću
  • ljute paprike - 2 komada, sitno samlevene
  • so - 22 g
  • šećer - 15 g
  • čubar - 2 g
  • biber - 3 g, samleven
  • šalitra - 1 g
  • svinjska creva - tanka
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na komade i sameljemo na krupniju rešetku.

Posipamo solju, promešamo i ostavljamo tako na 12 sati.

Stavljamo mleveno meso u lavor ili u širu posudu i dodajemo ostale sastojke.

Sve promešamo i sameljemo na mašinicu.

Stavljamo levak na mašinu, nanižemo creva, stavljamo mleveno meso i pritiskamo da dođe do izlaza levka.

Pred kraj zavežemo i nastavljamo da stavljamo mleveno meso u mašinu i napunimo creva, tako da se napunimo ravnomerno. U drugom kraju završavamo, sotavljamo od konca da možemo da zavežemo i okačimo sudžuk.

Okačimo gotove sudžuke na prut i ostavljamo da se suše na suvom i provetrivom mestu.

To traje oko 30 dana, na dva dana razvlačimo da dobiju ravan oblik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: