Omlet sa peršunom, pečurkama i šarenom solju
Омлет с магданоз, гъби и шарена сол
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa peršunom, pečurkama i šarenom solju

Omlet sa peršunom, pečurkama i šarenom solju

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Početnik
12616701
Omlet sa peršunom, pečurkama i šarenom solju
Fotografije: Asya Zaevska
01/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Ukusan i veoma aromatičan omlet, sa kojim ćemo doručkovati, čak i večerati"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 8 komada, šampinjoni
  • jaja - 2 komada
  • voda - 20 ml
  • peršun - 1/2 veze
  • šarena so - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje u širokom tiganju sa dnom koje se ne lepi.

Nakon toga poređamo u njega pečurke, isečene na polumesec.

Nakon što propržimo (2.3 minuta) sipamo odozgo jaja, umućena sa vodom, šarenom soli i iseckanim peršunom.

Ostavljamo na vatri još 3-4 minuta i prebacujemo u odgovarajući tanji.

Po želji omlet možemo servirati sa sosom od majoneza i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: