Sočivo sa prazilukom i kiselim mlekom

03/04/2019
"Da li smo vas iznenadili sa ovim receptom? I toliko je ukusan "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo 250 g sočiva, nakon toga stavljamo u odgovarajuću šerpu da se kuva.

Isečemo jednu šargarepu i pola struka praziluka sitno i dodajemo u sočivo. Nakon nekoliko minuta dodajemo i beli luk, isečen na kriške.

Kad se sočivo skoro skuva dodajemo biber, kurkumu, čubar, nanu i so po ukusu.

Kad bude gotovo skidamo sa vatre i stavljamo u kaserolu sa malo ulja da bismo napravili zapršku za sočivo.

Kad se ulje dovoljno ugreje ulje u njega dodajemo brašno. Pržimo dok pražno ne požuti i ne počne da miriše na pečeni hleb.

Odmah dodajemo alevu papriku i malo po malo od tečnosti kuvanog sočiva. Mešamo energično da se ne stvore grudvice. Treba da dobijemo lepu glatku smesu.

Ostavljamo nekoliko minuta da smesa vri, nakon toga prebacujemo u kuvano sočivo. Promešamo još jednom i jelo je gotovo. Serviramo gotovo sočivo sa jednom supenom kakšikom kiselog mleka i strukom peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar