Luk punjen parmezanom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
04/04/2019
"Nije da vam se samo čini, već je zaista ukusno, samo nema ko da spremi "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 5 glavica
  • šunka - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • parmezan - 1 kašika (rendan)
  • hleb - 1 kriška
  • maslac - 3 kašike
  • peršun - 6 - 7 strukova
  • bujon - 100 ml, od mesa
  • šećer - 2 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i izdubite unutrašnjost. Ono sto ste izvadili sitno iseckajte i dodajte sitno iseckan peršun i šunku, sir, biber, so, krišku hleba, koju ste prethodno potopili, i jaje.

Dobijenom smesom napunite glavice luka i poređajte ih nauljanu tavu. Napravite sos od otopljenog maslaca, šećera i bujona i njime prelijte luk. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar