Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Luk punjen parmezanom

Luk punjen parmezanom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Luk punjen parmezanom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Nije da vam se samo čini, već je zaista ukusno, samo nema ko da spremi"

Potrebni sastojci

  • luk - 5 glavica
  • šunka - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • parmezan - 1 kašika (rendan)
  • hleb - 1 kriška
  • maslac - 3 kašike
  • peršun - 6 - 7 strukova
  • bujon - 100 ml, od mesa
  • šećer - 2 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i izdubite unutrašnjost. Ono sto ste izvadili sitno iseckajte i dodajte sitno iseckan peršun i šunku, sir, biber, so, krišku hleba, koju ste prethodno potopili, i jaje.

Dobijenom smesom napunite glavice luka i poređajte ih nauljanu tavu. Napravite sos od otopljenog maslaca, šećera i bujona i njime prelijte luk. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: