Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Brzo slatko Asorti

Brzo slatko Asorti

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Brzo slatko Asorti
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ovo slatko u sebi ima mirise leta!"

Potrebni sastojci

  • kajsije - 300 g
  • nektarine - 200 g
  • kruške - 1 velika
  • šećer - 300 g
  • voda - 1 šolja
  • limunska kiselina - 1/2 kašikčice
* merne jedinice

Način pripreme

Voće operemo, osušimo, kajsije i nektarine odvojimo od košticei secite na male komade. Ako nisu prezlele, ne ljuštimo ih. Stavljamo u posudu na dno koje se ne lepi, posipamo šećerom, stavljamo i uključujemo ringlu na umerenu temperaturu, kod mene od 6 stepeni na 4 stepenu.

Pre nego što provri, uspećemo da oljuštimo krušku, zato što će inače potamneti, i odmah je dodajte u drugo voće.

Strljivo skijate penu u početno da bi slatko bilo bistro, mešajte dok se šećer ne rastopi, a posle s vremena na vreme.

Nakon oko 60 minuta slatko je gotovo, ali vreme pripreme zavisi koja je jačina struje u trenutku, ali i od veličine ringle i posude u kojoj pripremate slatko. Količine nije mnogo zato gledajte da ne kuvate.

Treba da dobijete boju ćilibara, a kapljica sirupa da se ne razliva. Imajte u vidu da kad se ohladi zgusnuće se.

Ali čim procenite da je gotovo dodajte limunsku kislinu i promešajte pažljivu da se kristali rastope.

Sipajte toplo, zatvorite tegle i okrenite naopako da se stvori vakum. Ja sam dobila dve tegle od po 350 g i 2 tegle od po 250 g.

Čim se slatko ohladi, iznesite tegne na hladno mesto. Nije potrebno dodatko da ih kuvate.

Ovo slatko u sebi ima mirise leta!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti