Jagnjeći kebap u patlidžanu

Jagnjeći kebap u patlidžanu
08/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Da čujem aplauze za ovaj ukusan recept, zato što je zaslužio"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na male komade i uvaljamo ih u brašno. Pržimo u ugrejanom maslacu dok meso ne omekša.

Očistimo patlidžan i izvadimo unutrašnjost tako da dobijemo čamce. Ispržimo u istoj masti, nakon toga ih vadimo i stavljamo na ubrus.

U istu mast stavljamo sitno iseckan luk, paradajz i unutrašnjost patlidžana da se prže. Dodajemo so i začine i dodajemo meso i belo vino. Ostavljamo sve da provri i nadevom napunimo patlidžan.

Stavljamo ih u pleh, prelivamo sosom iz prženja. Pečemo dok jelo ne bude gotovo. Nakon toga prelivamo umućenim jajima i vraćamo u rernu da se zapeče dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: