Vegan Muhallebi bez šećera

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/04/2019
"Da li ste se nekad pitali koji je omiljeni desert vegana - oslanjamo se na ovaj Muhallebi "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g, basmati
  • bademovo mleko - 1.5 l
  • urme - 10 - 12 komada
  • vanila - 1 koamd
  • zamrznute maline - 300 g
  • med - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač i urme prelivamo vodom, koliko da ih pokriju. Ostavljamo na jednu noć.

Sledećeg dana sameljemo u secku ili štapnim miskerom dok ne dobijemo glatku smesu.

Sirup bude izuzetno jednostavno napraviti. Izvadimo zamrznute maline iz zamrzivača i ostavljamo da se odmrznu.

Ocedimo odvojeni sok. Promešamo sa medom ili drugim zaslađivaćem po želji.

Prelivamo preko ohlađenog krema od pirinča, rasporedimo u čaše i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar