Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač u rerni»Ukusan pirinač sa džigericom i paprikama

Ukusan pirinač sa džigericom i paprikama

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Ukusan pirinač sa džigericom i paprikama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I da znate - najukusnije jelo sa džigericom se ovako pravi"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 1/2 kg, svinjska
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 3 komada
  • beli luk - nekolko čenova
  • paprike - 5 komada, crvene
  • maslac
  • voda - 4 šolje
  • masline - 20 komada, bez koštica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljutite i sitno iseckajte. Beli luk ispasirajte, a paprike očistite od semenki. U maslacu i malo vode dinstajte sitno iseckan crni i beli luk i paprike.

Dodajte opranu džigericu i iseckanu na komadiće i propržite. Dodajte i pirinač i sipajte 4 šolje vode.

Posipajte preko biber, dodajte masline, so, ako su neslane, pa prebacite jelo u tavu. Pokrijte jelo folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: