Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Jagnjeći ražnjići sa čeri paradajzom, belim lukom, patlidžanom i maslinama

Jagnjeći ražnjići sa čeri paradajzom, belim lukom, patlidžanom i maslinama

ZoriZori
Guru
7292365k213
Jagnjeći ražnjići sa čeri paradajzom, belim lukom, patlidžanom i maslinama4 / 4
20/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kao pravi obožavaoci ukusnih jela od mesa, gledamo na ove jagnjeće ražnjiće kao na pravu kulinarsku izjavu ljubavi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće šnicle - oko 1 kg
  • čeri paradajz - 300 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • patlidžan - 1 komad
  • paprike - 2 komada, zelene
  • masline - 15 komada, crne
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • soja sos - 1 - 2 supene kašike
  • origano - 1 kašičica, suv
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • biber - po ukusu
  • so - po uskusu
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle isečemo na kockice, masline odvojimo od koštica, beli luk sečemo na krupnije krugove, paprike na pravougaonike ili trouglove. Patlidžan sečemo na kockice i posolimo da se ocedi gorak sok.

Kockice mesa posipamo obilno začinima, soja sosom i maslinovim uljem i ostavljamo na bar dva sata da se marinira (najbolje jednu noć).

Na ražnjiće nanižemo haotično parče mesa, krugove belog luka, jedan ceo čeri paradajz (ili ako je krupniji, isečen na pola), komade zelene paprike, kockicu patlidžana, masline bez koštica i tako dok ne potrošimo sastojke.

Ugrevamo roštilj maksimalno, namažemo maslinovim uljem sa svih strana, periodično mažemo četkom marinadu koja je preostala.

Serviramo tople, ukrašene po želji sa krompir salatom i čeri paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: