Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Terin»Praznični terin od bundeve sa korom od sitnog sira i prelivom od pavlake

Praznični terin od bundeve sa korom od sitnog sira i prelivom od pavlake

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Praznični terin od bundeve sa korom od sitnog sira i prelivom od pavlake
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
27/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Prefinjeni terin za specijalne trenutke"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 250 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 200 g
  • brašno - 400 g + još jedna supena kašika
  • kisela pavlaka - 250 g
  • bundeva - 100 g
  • šećer - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo bundevu na komade i stavljamo u posudu sa zaslađenom vodom da vri. U posudi pomešamo sitan sir sa maslacem i jajetom.

U njih dodajemo brašno sa praškom za pecivo i dobro promešamo. Gotovo dobijeno testo stavljamo na neko vreme u frižider.

Namažemo terin maslacem, posipamo šećerom i stavljamo prethodno razvučeno testo.

Tako stavljamo da deo njega pokrije 1-2 cm od ivica posude. Stavljamo suvo grožđe u vrelu vodu.

Tečnost od gotove bundeve ocedimo i rasporedimo voće preko osnove, posipamo šećerom.

U posudi umutimo jaja sa kiselom pavlakom i 1 supenom kašikom brašna. Sa gotovom smeosm prelivamo sam nadev.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: