Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Domaći medenjaci sa čokoladnom glazurom

Domaći medenjaci sa čokoladnom glazurom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367492k99
Domaći medenjaci sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
30/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Što su medenjaci ukusniji to više imate pravo da pojedete"

Potrebni sastojci

  • Za medenjake
  • jaje - 1 komad
  • šećer u prahu - 60 g
  • med - 3 kašike
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • brašno - 250 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 60 g
  • so - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • Za čokladnu glazuru
  • čokolada - 150 g, prirodna
  • bela čokolada - 150 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa šećerom u prahu, medom, ekstraktom vanile i uljem. U drugoj posudi pomešajte brašno sa sodom, cimetom i prstohvatom soli. Ujedinite dve smese i mešajte dok ne postanu homogene.

Ostavite testo za medenjake da odstoji 10-15 minuta u frižideru.

Oblikujte medenjake pomoću kašike ili šprica na listu papira za pečenje. Pritisnite blago svaki medenjak. Ostavite po malo rastojanja između kolačića. Ispecite na 170 stepeni 12-15 minuta.

U međuvremenu pripremite dve čokoladne glazure.

Istopite na vodenoj pari u dve posude belu i crnu čokoladu sa po jednom grudvicom maslaca na svakoj. Ohladite ispečene medenjake.

Potopite ih u belu i crnu čokoladu i ohladite ponovo, da se stegne glazura.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: