Medenjaci sa čokoladnom glazurom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
30/04/2019
"Što su medenjaci ukusniji to više imate pravo da pojedete "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa šećerom u prahu, medom, ekstraktom vanile i uljem. U drugoj posudi pomešajte brašno sa sodom, cimetom i prstohvatom soli. Ujedinite dve smese i mešajte dok ne postanu homogene.

Ostavite testo za medenjake da odstoji 10-15 minuta u frižideru.

Oblikujte medenjake pomoću kašike ili šprica na listu papira za pečenje. Pritisnite blago svaki medenjak. Ostavite po malo rastojanja između kolačića. Ispecite na 170 stepeni 12-15 minuta.

U međuvremenu pripremite dve čokoladne glazure.

Istopite na vodenoj pari u dve posude belu i crnu čokoladu sa po jednom grudvicom maslaca na svakoj. Ohladite ispečene medenjake.

Potopite ih u belu i crnu čokoladu i ohladite ponovo, da se stegne glazura.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar