bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleći stekovi sa pikantnim krompirićima

Teleći stekovi sa pikantnim krompirićima

Teleći stekovi sa pikantnim krompirićima
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
02/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
"Od sada ćemo samo ovako jesti pikantne krompiriće, u društvu telećeg steka - živeli"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krompir na kriške, nemojte ih ljuštiti. Stavite ih na list paprika u ravan pleh. Začinite solju i biberom.

Stavote cele strukove majčine dušice i listove ruzmarina u pleh. Izgnječite čenove belog luka i stavite cele u krompir. Obilno prelijte maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni 30-40 minuta.

Isecite luk na tanke kriške. Posolite teleći ribić i začinite biberom. Pecite meso u ugrejanom tiganju sa svih strana dok ne dobije boju.

Prebacite luk da se dinsta u teletinu. Stavite kockicu maslaca u tiganj. Ozvadite ribić iz posude i dodajte sok od limuna i med.

Ostavite luk da se karamelizuje. Ostavite teletinu da odstoji 5 minuta, nakon toga isecite po dijagonali na kriške.

Servirajte komade na podlozi od pečenog krompira sa začinima. Ukrasite sa karamelizovanim lukom i pospite svežim listovima rukole.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: