Prženice sa slaninom i medom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
04/05/2019
"Slanina i med - neočekivano ukusna kombinacija, posebno servirana na prženici "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za preženice
  • sveže mleko - 150 ml
  • pavlaka - 100 ml
  • jaja - 3 komada
  • hleb - 6 - 7 kriški, za toster
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • Za slanu varijantu
  • slanina - 100 g, na tanke parčiće (šarena)
  • med - 2 kašike
  • biber
  • so
  • Za slatku varijantu
  • med - 2 kašike
  • vanila - 1 komad, mahuna
  • sir - 100 g
  • krem sir - 250 g
  • slatko od smokvi - 1 teglica
* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte tanke parčiće dimljene slanine u posudu za pečenje na papir za pečenje. Začinite biberom i stavite ih u zagrejanu rerni na 190 stepeni dok ne postanu hrskavi.

Umutite jaja, posolite dodajte pavlaku za kuvanje i sveže mleko i dobro umutite smesu.

Izvadite semenke od pola mahune vanile, podelite smesu na dva dela i dodajte vanilu samo u jedan. Dodajte po jednu kašičicu praška za pecivo u obe smesa.

Zagrejte masnoću u tiganju. Potopite kriške u smesu i ispržite ih dok ne postanu zlataste.

Garnirajte slanu varijantu prženica sa umućenim kremom i belim sirom, sa hrskavom slaninom i prelijte medom ili slatkom odozgo. Garnirajte slatke prženice sa medom, slatkom ili šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar