bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Piletina sa pirinčem i kurkumom

Piletina sa pirinčem i kurkumom

Piletina sa pirinčem i kurkumom
Fotografije: Anonimen
06/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Ako se pitate šta tačno da pripremite sa pilećim fileom, mi imamo jednu ideju koja će vam se mnogo dopasti"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće grudi da se kuvaju dok ne budu skoro gotove, u početku skidajte penu, a nakon toga dodajte 1 glavicu iseckanog luka, zrna bibera i posolite.

Drugu glavicu luka iseckajte i propržite u tiganju sa više ulja, zato što pirinač upija masnoću. Sa lukom propržite i iseckanu šargarepu (veću).

Sipajte prethodno opran pirinač i mešajte dok se i on ne proprži. Pred kraj dodajte kurkumu i kratko promešajte.

Prebacite pirinač, pileće grudi odozgo i dodajte od pilećeg bujona, odgovarajuču količinu za pirinač. So je po ukusu, možete dodati i mleveni biber.

Pecite piletinu sa pirinčem u umerenoj rerni.

Videćete da je gotovo kad pirinač potpuno omekša i kad upije tečnost. Prilikom serviranja pospite jelo peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: