bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Klasične špagete Bolonjeze

Klasične špagete Bolonjeze

Klasične špagete Bolonjeze
Fotografije: Gabriela
1 / 3
06/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Do sada ste mislili da ste jeli prave špagete bolonjeze, ali ovaj recept će vam pokazati njihov autentičan ukus"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite špagete da se kuvaju u šerpu sa posoljenom vodom.

Isecite šargarepu i celer na kockice.

Propržite mleveno meso u dubokoj posudi. Kad se meso izdrobi i karamelizuje izvadite ga iz tiganja i procedite višak masti. Dodajte 1 supenu kašiku maslinovog ulja u isti tiganj i pržite povrće. Začinite solju i biberom.

Nakon što se povrće izdinsta vratite mleveno meso u tiganj i dodajte sveže mleko. Sipajte belo vino. Iseckajte sitno listove bosiljka i dodajte u tiganj.

Sipajte konzervu sa paradajzom i dodajte paradajz pire. Dodajte prstohvat šećera da biste balansirali kiselinu. Promešajte smesu i sipajte bujon od povrća. Kuvajte dok se mleveno meso ne otpusti.

Prebacite špagete al dente u sos i dobro promešajte. Ostavite sve da se kuva još 1-2 minuta.

Servirajte špagete bolonjeze posute listićima parmezana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: