Štrudla od bundeve sa sosom od vanile i karamela

Štrudla od bundeve sa sosom od vanile i karamela

Štrudla od bundeve sa sosom od vanile i karamela
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
12/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
"I odjednom nam se jede štrudla sa bundevom i sosom od vanile i karamela, a vama"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
  • maslac - za premazivanje
  • nadev
  • bundeva - 1/2 kg
  • šećer - 3/4 kašičice
  • skrob - 2 1/2 šolje
  • voda - 1 supena kašika
  • vanila - 1 kesica
  • sos od vanile i karamela
  • šećer - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • žumanca - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu bundevu izrendajte i pomešajte sa šećerom, vodom i skrobom. Smesu stavite na vatru dok se šećer ne rastopi. Ostavite nadev da se ohladi i dodajte vanilu. Ponovo promešajte.

Uzmite dva lista od kora i onu na vrhu namažite rastopljenim maslcem. U jedan kraj rasporedite nadev tako da ivice ostanu po oko 3 prsta slobodne. Presavijte prvo dve strane, nakon toga jedan kraj i uvijte u rolat.

Pre nego što uvijete namažite kraj kora maslacem da se zalepi. Poređajte u namazan pleh. Pecite na 220 stepeni oko 25-30 minuta dok ne porumeni.

Sos od vanile i karamela:

Šećer karamelizujte na umerenoj vatri, ne treba da pregori. Ostavite da se malo ohladi i prelijte polovinom vrelog mleka. Ostavite na umerenoj vatri da se rastopi. Dodajte umućeno žumance, u koje ste dodali drugu polovinu svežeg mleka da se izjednače temperature. Dodajte vanilu.

Nakon toga prelijte štrudlu sa sosom od vanile i karamela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: