Mini čokoladne torte sa malinama i maskarponeom

16/05/2019
"Evo ovako se pravi - svaki gost da ima svoju tortu i da ne gleda u tuđu "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 70 g
  • kakao - 40 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • esencija - 1/2 kapsule ruma
  • za prelivanje
  • kada - sveže skuvana i ohlađena
  • za krem
  • maskarpone - 200 g
  • pavlaka - 150 ml
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 2 komada
  • za sloj od maline
  • maline - 200 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • voda - 1 supena kašika
  • za glazuru
  • crna čokolada - 150 g
  • pavlaka - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite koru tako što umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte esenciju i dobro umutite. Sipajte smesu u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje.

Pecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta (nemojte da prepečete). Izvadite i ostavite da se ohladi. U šerpu supajte maline, šećer i vodu. Kuvajte dok se ne zgusnu (15 minuta), ostavite da se ohladi. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu.

U nju dodajte maskarpone, kiselu pavlaku i vanilu. Mutite kratko koliko da se pomešaju. Isecite od kore krugove prečnika 7-8 cm. Stavite krug u tanjir, pospite kagom i namažite džemom od malina.

Stavite drugi krug od kore, ponovo malo kade i namažite kremom. Pokrijte trećim krugom kore. Namažite celu tortu kremom. Tako uradite i sa ostalim sastojcima. Ostavite da se ohladi. Pavlaku ugrejte na vatri. Skinite i dodajte čokoladu. Mešajte dok smesa ne postane glatka i sjajna.

Izvadite tortu iz frižidera i stavite na rešetku stavljenu iznad posude. Prelijte dobijenom glazurom. Sa strane pospite čokoladnim mrvicama i vratite u frižider da se stegne potpuno. Ukrasite po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar