Način pripreme
Ugrejte kockicu maslaca u tiganju. Isecite luk i beli luk sitno. Stavite ih u tiganj, posolite i ostavite da se dinsta. Oljuštite i isecite pečurke na kriške.
Prebacite ih u luk i beli luk i sotirajte. Dodajte pirinač, strukove majčine dušice i pržite kratko. Dodajte belo vino.
Kada alkohol iz vina ispari, sipajte deo bujona od povrća. Kad upije pirinač vodu, dodajte sledeću deo i tako dok potpuno upije tečnost.
Pripremite komponente za pohovanje. Umutite jaja u posudi, a brašno i panko prezle stavite u dve posebne posude. Sitno isecite bosiljak i dodajte u pirina. Ohladite gotovu smesu iznad posude sa ledom da biste lakše mogli da oblikujete loptice. Ugrejte ulje na jakoj vatri.
Izvadite strukove majčine dušice. Uzmite jednake količine pirinač rukom i stavite komade mocarele u centar i oblikujte loptice. Uvaljajte svaku u brašno. Potopite u umućena jaja i završite u panko prezlama.
Pržite arančine u ugrejanom dubokom ulju dok smesa za pohovanje ne dobije zlatnu boju.
Začinite rukolu maslinovim uljem i solju.
Servirajte tako što stavite svežu salatu od rukole kao podlogu i poređajte hrskave arančine odozgo.