Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač na tiganju»Pirinač sa pečurkama Arančini

Pirinač sa pečurkama Arančini

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pirinač sa pečurkama Arančini
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Arančini kakve niste ni sanjali, sa mocarelom i pečurkama - eliksir za nepce"

Potrebni sastojci

  • za pirinač
  • pirinač - 150 g, srborio
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1/4 glavice
  • belo vino - 50 ml
  • bujon od povrća - 500 ml
  • pečurke - 200 g
  • jaja - 1 komac
  • mocarela - 100 g
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • bosiljak - 2 - 3 struka
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • rukola - 30 g
  • so
  • biber
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • panko prezle - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte kockicu maslaca u tiganju. Isecite luk i beli luk sitno. Stavite ih u tiganj, posolite i ostavite da se dinsta. Oljuštite i isecite pečurke na kriške.

Prebacite ih u luk i beli luk i sotirajte. Dodajte pirinač, strukove majčine dušice i pržite kratko. Dodajte belo vino.

Kada alkohol iz vina ispari, sipajte deo bujona od povrća. Kad upije pirinač vodu, dodajte sledeću deo i tako dok potpuno upije tečnost.

Pripremite komponente za pohovanje. Umutite jaja u posudi, a brašno i panko prezle stavite u dve posebne posude. Sitno isecite bosiljak i dodajte u pirina. Ohladite gotovu smesu iznad posude sa ledom da biste lakše mogli da oblikujete loptice. Ugrejte ulje na jakoj vatri.

Izvadite strukove majčine dušice. Uzmite jednake količine pirinač rukom i stavite komade mocarele u centar i oblikujte loptice. Uvaljajte svaku u brašno. Potopite u umućena jaja i završite u panko prezlama.

Pržite arančine u ugrejanom dubokom ulju dok smesa za pohovanje ne dobije zlatnu boju.

Začinite rukolu maslinovim uljem i solju.

Servirajte tako što stavite svežu salatu od rukole kao podlogu i poređajte hrskave arančine odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: