Brza večera sa kobasicama i jajima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
23/05/2019
"Uzimate nekoliko kobasica i... pripemate jedinstveno ukusnu večeru za čas - vidite kako "
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano496
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kobasice - 5 komada, sirove
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 800 g, iz konzerve, mleveni
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kaščica
  • biber - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasice na dva-tri parčeta, po želji možete da ih ostavite cele, ali tada će vreme za kuvanje biti duže.

Očistite povrće, luk isecite na krupno. beli luk na sitno. Stavite maslinovo ulje u duboki tiganj i zagrejte na ringli.

Zapržite parčiće kobasica 5 minuta dok ne postanu zlataste.

Sklonite sa tiganja i ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Stavite u isti tiganj luk i pržite dok ne postane zlatast, dodajte beli luk, promešajate i kuvajte nekoliko sekundi, pazeći da ne pregorite beli luk.

Sipajt paradajz, dodajte kašičicu šećera, so, biberm origano i bosiljak. Promešajte i kuvajte 10 minuta na srednjoj temperaturi.

Na kraju dodajte kobasice, mešajte i skonite sa ringle. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Uzmite posudu za pečenje, sipajte smesu u nju i odozgo razbijte jaja na rastojanju jedno od drugog.

Pečete brzo jelo dok ne budu gotova jaja, oko 5 minuta.

Servirajte večeru sa kobasicama i jajima sa svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar