Pileći paprikaš sa mladim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8878
3
01/06/2019
"Voljen i veoma, veoma, veoma cenjen recept za piletinu - preporučujemo od srca "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • so
  • biber
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • luk - 2 vezice, mlad
  • paprika - 3 - 4 komada, crvena
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 2 - 3 čena ili 1/2 vezice, mladi
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite pile na porcije, začinite solju i biberom i zapržite ga sa obe strane dok ne bude gotovo.

Stavite na toplo mesto, a u masnoću od prženja dodajte beli deo mladog luka i zapržite ga dok ne omekša.

Dodajte isečene paprike, koje ste pre toga ispekli i isekli, svež paradajz, isečen na kocke i ostale sastojke.

Zapržite na kratko, nakon toga prebacite zajedno sa piletinom u odgovarajuću posudu za pečenje i zapecite dok ne bude gotovo.

Pre serviranja pospite sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar