bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen povrćem

Patlidžan punjen povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Patlidžan punjen povrćem
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 3
03/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije1
"Aromatična gozba od povrća, za koju verujemo da će se svima usladiti"

Potrebni sastojci

  • za 1 patlidžan
  • patlidžan - 1 komad, srednje veličine
  • paradajz - 1 komad, mali
  • šaragrepa - 1 komad, mala
  • paprika - 1 komad
  • luk - 1 glavica, mali, crni
  • peršun - 3 - 4 struka
  • so - po ukusu
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče i izdubi se unutrašnjost (oblikuje se kao čamac), nakon čega se unutrašnji deo iseče na veoma sitno i zajedno sa patlidžanom se stavlja u cediljku, posipa se solju i ostavlja se oko sat da se ocedi.

Nakon što se patlidžan ocedio, isplakne se vodom i osuši kuhinjskim ubrusom. Osušen patlidžan stavljamo u posudu za pečenje na papir za pečenje i zapečemo na umerenoj rerni 15 minuta.

Dok se patlidžan ne zapeče, u tiganj sipamo ulje i dinstamo parčiće patlidžana sitno isečene, papriku, narendanu šargarepu, luk isečen na sitno i začine.

Nakon što se blago izdinsta povrće, sklanjamo sa ringle, kašikom punimo patlidžan (koji se već peče) i dodatno ispečemo (10-15 minuta).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: