bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»File grgeča sa belim vinom

File grgeča sa belim vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Početnik
3k11715k232
File grgeča sa belim vinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
07/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Prefinjeno, ali u isto vreme jednostavno i veoma zdravo jelo sa grgečom, pravi poklon za poznavaoce dobre hrane"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Ribu očistimo od glave, unutrašnjosti i kostiju. Operemo, osušimo i sečemo na filee. Kao gramaža bi trebalo da ostane oko 350 g

2. Očišćene filee stavljamo u posudu, posolimo i natrljamo sa malo bibera. Prelivamo belim vinom i preko rasporedimo grančice svežeg bosiljka. Ostavljamo da odstoji u frižideru 2 sata.

3. Kad dođe vreme da se riba peče ugrevamo rernu do 200 stepeni i filee poređamo u maslinovim uljem namazan pleh. Prelivamo marinadom od belog vina (ne sve, a oko 100 ml). Struk bosiljka ponovo stavljamo na grgeča i odozgo stavljamo malo maslinovog ulja.

4. Pečemo 25 minuta ili dok ne počne da dobija roze boju. Da bi riba ostala krhka i sočna ne treba previše da se prepeče da dobije tamnu boju.

5. Ukusnof grgeča sa belim vinom serviramo sa kriškom limuna i svežom salatom po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: