Jagnjeće iznutrice

08/06/2019
"Jagnjetina je jagnjetina, ali da li ste probali ukusne jagnjeće iznutrice priremljene po ovom receptu "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano249
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • pirinač - 1 1/2 šolje
  • mladi luk - 3 - 4 veze
  • nana - 3 - 4 struka (sveža)
  • zelje - 10 - 15 listova
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ostavite da se malo ohlade i sitno isecite.

Isecite mladi luk i zelje. Dinstajte ih u ulju.

Operite dobro pirinač tekućom vodom. Dodajte ga u luk i pržite dok ne postane providan.

Dodajte začine i sitno iseckane iznutrice.

Sipajte 4 šolje vode. Možete koristiti i bujon iz iznutrica. Mešajte dok ne provri.

Prebacijte jelo u pleh i pecite oko sat vremena ili dok pirinač ne bude gotov.

Ako je potrebno možete dodati i još malo vode, zato što svaki pirinač upija različitu količinu vode.

Jelo možete koristiiti za prilog uz pečenu jagnjetinu.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar