Domaći obredni hleb

15/06/2019
"Kada ga želite za neki povod, hleb je samo jedan - domaći obredni hleb "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda, mlaka, koliko je potrebno
  • so
  • šećer
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • kvasac - 1 kesica
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu stavljamo brašno, dodajemo so, šećer i kvasac. Promešamo rukama. Nakon toga dodajemo maslinovo ulje.

Postepeno dodajemo mlaku vodu i zamesimo testo. Nakon što ga zamesimo pokrivamo 45 minuta da nadođe.

Nakon toga stavljamo u odgovarajuću pleh za pečenje i ostavljamo još 10-15 minuta.

Nakon toga testo namažemo uljem i posipamo sa malo brašna.

Pečemo u rerni na 180-200 stepeni 35 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar