Krem supa od crvenog sočiva i slatkog krompira

20/06/2019
"Sa baršunastom strukturom i ukusom koji će se dopasti svakom zakletom gladniku "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 šolja
  • crveni krompir - 500 g
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • luk - 1 - 2 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • bujon od povrća - 700 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • kari - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica, semenke
  • čili - 1/2 kašičice, ljut
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • za posipanje
  • kikiriki - 100 g
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite glavicu luka i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Dodajte krupnije isečenu šargarepu i slatki krompir. Ostavite povrće da se kuva dok ne bude polugotovo i dodajte crveno sočivo.

Krupnije isecite čenove belog luka i dodajte.

Zapecite semenke kumina u suvom tiganju kratko. Prebacite u avan i izgnječite sitno kumin. Dodajte u supu. Kad se sočivo skuva skinite posudu sa vatre. Pasirajte supu dok ne dobijete gladak krem i dodajte tečnu pavlaku i maslac. Začinite kašičicom bibera i karijem i promešajte za kraj.

Ugrejte ulje u tiganju i dodajte pečeni kikiriki. Začinite kašičicom čilija i supenom kašikom dimljene aleve paprike. Propržite orašaste plodove kratko i prebacite u posudu.

Ukrasite krem supu od crvenog sočiva i slatkog krompira kašičicom pikantnim kikirikijem i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar