Pečena jagnjetina sa mladim krompirom

25/06/2019
"Prolećno raspoloženje je, zato smo danas izabrali jedno od najvoljenijih jela, skoro obavezno za Uskršnju trpezu "
Priprema25 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno265 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano255
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći batak
  • mladi luk - 1 veza
  • nana - 1 struk
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • začin za meso - orijentalni*
  • maslac - 3 - 4 supene kašike, rastopljen
  • mladi krompir - 1 kg
  • maslac - malo rastopljen
  • so
  • vegeta
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu natrljajte rastopljenim maslcem i začinima (*orijentalni začin za meso uključuje so, alevu papriku, beli luk, korijander, kim, kumin, biber, kurkumu).

Krompir dobro operite, ako je kurpniji isecite na dva dela ili na četiri. Začinite začinima.

Stavite na dno pleha za pečenje. Odozgo stavite jagnjetinu, pokrijte isečenim mladim lukom i nanom. Pleh uvijte folijom.

Pecite u umerenoj rerni 3-4 sata. Skinite foliju i ostavite jagnjetinu sa krompirom da se peče još 10-25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar