Sladoled sa cimetom i čokoladom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
26/06/2019
"Kada vaši prijatelji probaju ovaj jedinstveni sladoled, sigurno će želeti i recept za njega - zapišite ga "
Priprema45 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 2 šolje
  • cimet - 3 štapića, na polovine
  • čokolada - 185 g, tamna, isečena fino
  • žumanca - 8 komada
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • domaći krem - 1 1/4 šolje (zgusnut)
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite čokoladu na slaboj vatri. Promešate je zajedno sa mlekom i cimetom. Sklonite sa ringle. Ostavite je poklopljenu 5 minuta i procedite u veliku posudu.

Mutite žumanca i šećer u maloj posudi, dok se ne zgusnu i postanu krem. Polako dodajete vruću čokoladnu smesu i mešate.

Vraćate smesu u isti tiganj i mešate 15 minuta, dok smesa ne postane dovoljno gusta. Nakon toga je prebacite u veliku posudu. Ostavljate u frižideru oko 1 sat dok se ne stegne. Mešate dok se ne dobije krem i posle sipate u tiganj porkiven folijom. Zamrzavate 3 sata.

Mešajte sladoled u velikoj posudi dok ne postane gladak. Vratite ga u tiganj i zamrznite još 3 sata ili dok ne postane čvrst.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar